Del denne siden

Her finner man linker til noen av de største flyselskapene som flyr til og fra USA og resten av verden.

SAS (SA): SAS er flyselskapet til Scandinavia - Norge, Sverige og Danmark. SAS er en av grunnleggerne av verdens største flyallianse, Star Alliance. Alliansen flyr til mer enn 1330 destinasjoner (2016). SAS er Europas 8. største flyselskap og fraktet nesten 30 mill passasjerer i 2017. Grunnlagt i 1946. 

NORSE ATLANTIC AIRWAYS: Norsk flyselskap som tar sikte på å være et lavkostnadsselskap som skal serve ruter mellom Europa og USA. 

ICELANDAIR (SA): Icelandair er det nasjonale flyselskapet på sagaøya Island. Flyr til nesten 50 destinasjoner og 16 land på begge sider av Atlanteren. Selskapet opererer med stop-over-tilbud på tur til 24 byer i USA og Canada. 

AMERICAN AIRLINES (OW): American Airlines er et amerikansk flyselskap som regnes som verdens største. AA flyr til ca 350 destinasjoner i over 50 land og har ca 6700 take-off og landinger - hver dag! 

BRITISH AIRWAYS (OW): British Airways - Storbritannias største flyselskap målt i flyflåten og det nest største målt i passasjerer. Flyr til mer enn 183 destinasjoner og er et av selskapene som flyr hyppigst til USA fra Europa. 

VIRGIN ATLANTIC (No alliance, but partners): Britiske Virgin Atlantic ble grunnlagt i 1984 av Sir Richard Branson. Hovedhubene er London Heathrow og London Gatwick. (Vi

DELTA (ST): Delta er et av USAs og verdens største flyselskap. Flyr til 6 kontinenter og er en av grunleggerne av en av verdens største flyallianser - SkyTeam.

UNITED (SA): United er et av USAs og verdens største flyselskaper. Flyr til alle verdenshjørner og har sin hovedhub i Chicago. 86000 mennesker jobber i flyselskapet som ble grunnlagt på slutten av 1920-tallet. 

LUFTHANSA (SA): Lufthansa er Tysklands og Europas største flyselskap. En av grunnleggerne av Star Alliance. Har sine 2 hovedhuber på megaflyplassene i Munchen og Frankfurt.

AIR CANADA (SA): Det største flyselskapet i Canada har base i Montreal, men den største huben er på Toronto Pearson Intl Airport. AC er medlem av Star Alliance og ble etablert i 1937 og flyr til mer enn 207 destinasjoner over hele verden. 

FINNAIR (OW): Finnair er Finlands største flyselskap og har sin hovedbase på Helsinki-Vantaa internasjonale lufthavn. Finnair og dets datterselskaper dominerer både det innenlandske og internasjonale flytrafikkmarkedet i Finland. Selskapet transporterte 8,5 millioner passasjerer i 2005 på sine 16 innenlands og 55 internasjonale destinasjoner. Finnair er medlem av selskapsalliansen OneWorld. 

AIR FRANCE (ST): Air France er Frankrikes nasjonale flyselskap og fraktet nesten 50 mill passasjerer i 2015 og flyr til ca 170 destinasjoner i over 80 land/territorier.

TAP PORTUGAL (SA):Portugals nasjonale flyselskap har hovedbase i Lisboa og har bl.a direktefly til Miami/Florida og Sør-Amerika. Medlem av Star Alliance og flyr til ca 90 destinasjoner i 34 land.

KLM (ST): Nederlands hovedflyselskap KLM har hovedhub i Amsterdam, som bl.a har en av verdens største flyplasser - Schipol. Er medlem av SkyTeam og Air France-KLM Group. Flyr til ca 150 destinasjoner.

TURKISH AIRLINES (SA): Turkish Airlines er Tyrkias nasjonale flyselskap og er et av verdens største målt i passasjerer. Flyr til over 300 destinasjoner i Europa, Asia, Afrika og Amerika. 

SWISS AIR (SA): Swissair er det nasjonale flyselskapet i Sveits. Geneve og Zurich er hovedhubene. 

LOT (SA): Polens nasjonale flyselskap har hovedbasen sin i Warzawa. LOT ble grunnlagt i 1928 og er med det et av verdens eldste flyselskap. Flyr til over 100 destinasjoner. 

IBERIA (OW): Spanias nasjonale flyselskap ble grunnlagt i 1927 og har hovedhub i Madrid. Server over 100 destinasjoner i 39 land og ytterligere 90 destinasjoner i samarbeid med andre selskaper. 

BRUSSELS AIRLINES (SA): Brussels Airlines er Belgias største flyselskap med hovedhub i Brussel. Flyr til 120 destinasjoner i Europa, Nord-Amerika, Afrika og Asia.

AUSTRIAN (SA): Austrian er hovedflyselskapet i Østerrike og har hovedkvarteret sitt i Wien. Flyr til over 120 destinasjoner i 55 land (2016).

EVA AIR (SA): EVA Air er et taiwansk internasjonalt flyselskap basert i Taiwan Taoyuan internasjonale lufthavn utenfor Taipei, med passasjer- og fraktflyvninger til mer enn 40 internasjonale destinasjoner i Asia, Australia, Europa og Nord-Amerika. EVA Air er i det vesentlige privateid og har et fullt ut internasjonalt rutenett. 

ETIHAD (No alliance): Etihad Airways, grunnlagt i 2003 er det nasjonale flyselskap i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater. Det har base i hovedstaden. Etihad er den arabiske forkortelse av De forente arabiske emirater. Selskapet opererer med flyvninger til Midtøsten, Europa, Det indiske subkontinent, Nord-Amerika, Det fjerne østen, Afrika, Sentral Asia, og Oseania. Hovedbasen er på Abu Dhabi International Airport. Selskapet er et av de raskest voksende flyselskaper i verden, Det fraktet i 2008 mer enn seks millioner passasjerer, sammenlignet med første fulle operative år, 2004, som var 340 000 passasjerer.

CATHAY PACIFIC (OW): Cathay Pacific er vokst fra en beskjeden start til ett av verdens største flyselskaper. Det ble stiftet den 24. september1946 av den australske flyveren Sydney H. de Kantzow og den tidligere amerikanske militærpiloten Roy C. Farrell. Opprinnelig drev det flyfrakt med to DC-3-maskiner, og etter hvert kom passasjerbefordring til. Det ble opprettet frakt- og passasjerruter fra Hongkong til Shanghai, og snart etter også til Manila, Bangkok, Singapore og Sydney. I 1948 ervervet handelshuset "Butterfield & Swire" (i Hongkong, idag "Swire Group") 45% av eierskapet. Senere økte dette store handelshuset sin andel til 70%.

EMIRATES (No alliance): Emirates er et flyseskap med hovedkontor i Dubai i De forente arabiske emirater. Det opererer med ruter til Midtøsten, Det fjerne østen, Europa, Afrika, Sør-Asia, øyer i Stillehavet og Nord-Amerika. Selskapets base er Dubai internasjonale lufthavn (DXB). Emirates flyr dagelig mellom Dubai og Oslo. Emirates blir ofte omtalt som et av verdens beste flyselskaper. 

QATAR (OW): Qatar Airways er det nasjonale flyselskapet i Qatar, og har base i Doha. Qatar Airways er ett av bare seks flyselskaper i verden som har fått fem stjerner av det uavhengige byrået Skytrax, som vurderer service og kvalitet. Selskapet er ifølge Skytrax verdens beste flyselskap i 2011. Antall fly er 184 og antall destinasjoner er 151. Allianse er One World.

ANA (SA): All Nippon Airways (ANA) erJapans største flyselskap. Selskapet ble grunnlagt i 1952 og har hovedkvarter i Tokyo. ANA er medlem av Star Alliance.

AIR NEW ZEALAND (SA): Air New Zealand er et flyselskap fra New Zealand som er medlem av Star Alliance. Selskapet ble etablert den 26. april 1940 og navnet var da TEAL. Selskapet var i begynnelsen delvis eid av australske interesser. I 1961 kjøpte den newzealandske regjeringen hele selskapet og i 1965 ble det omdøpt til Air New Zealand. 

SINGAPORE AIRLINES (SA): Singapore Airlines er et flyselskap med base i Singapore. Det trafikkerer en lang rekke ruter i Asia så vel som til og fra Europa og Amerika. Selskapet betraktes av mange som et av verdens beste og har da også vunnet en lang rekke priser.

QANTAS

QANTAS (OW): Qantas er Australias eldste og største flyselskap. Det er også verdens nest eldste flyselskap, bare KLM er eldre. Selskapskoden er QF (QFA). Qantas har aldri vært involvert i noen ulykker! 

Allianser av flyselskap